Rețetă „kil pe kil” – Dulceață de căpșuni naturală, fără conservanți

Ce poate fi mai bun decat o dulceata pregatita in casa, fara coloranti sau alti aditivi alimentari. Reteta dulceata de capsuni fara conservanti. Este gustoasa, sanatoasa si chiar usor de preparat, incat nu mai aveti nicio scuza pentru a nu o prepara chiar acum. 

Ingrediente: 1 kilogram de capsuni, 1 kilogram de zahar, zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare: 

Se spala capsunile si se aseaza intregi intr-un vas (fara codite). Se toarna zaharul si se lasa peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi se pun la fiert cu zeama pe care si-au lasat-o si se lasa la foc mic, aducand spuma care se formeaza deasupra.

Borcanele se spala bine si se scufunda intr-un vas cu apa clocotitca pentru sterilizare, si la fel procedam si cu capacele. Dupa ce a fiert dulceata si a scazut, se adauga zeama de lamaie si se opreste focul.

Ducleata se pune fierbinte in borcane si se aseaza pe o tava de inox, pentru a nu se sparge. Se pun rapid capacele si se lasa acoperite cu un prosop gros pana se racesc.

Foto: lauralaurentiu.ro

Loading...