Rețetă deosebită de adjica, din dovlecei – Merge de minune la orice masă, acum sau la iarnă

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras
  • 1 kg roșii
  • 200 g pătrunjel
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 350 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 80 g sare
  • 100 ml oțet
  • condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și curățăm legumele.

2. Dăm roșiile prin mașina de tocat carne. Adăugă pătrunjelul tăiat mărunt, usturoiul zdorbit și amestecăm bine. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii cubulețe iar ardeii grași îi tăiem rondele.

3. Punem compoziția de roșii la fiert, pe foc mic. Adăugăm sarea, zahărul, condimentele, oțetul și amestecăm bine. Adăugăm dovleceii, ardeii și gătim pe foc mic 60 de minute.

4. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și repartizăm compoziția în borcane.

Să o savurați cu poftă!

Loading...