E vremea căpșunelor – Cea mai delicioasă și cremoasă tartă cu căpșuni

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 100 g zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • 120 g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente umplutură:

  • 300 ml smântână
  • 20 g amidon
  • 120 g zahăr
  • 2 ouă
  • 300 g căpșuni

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm praful de copt și amestecăm. Separat, batem ouăle cu zahăr.

2. Adăugăm untul topit în compoziția de ouă. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina cu praful de copt și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos. Îl lăsăm la crescut 30 de minute.

3. Cu ajutorul unui blender, amestecăm toate ingredientele pentru umplutură, în afară de căpșuni.

4. Spălăm și curățăm căpșunile.

5. Întindem aluatul într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Pe deasupra, turnăm compoziția pregătită anterior iar la final decorăm cu căpșuni.

6. Coacem tortul la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.

Poftă bună!

Loading...