Prăjitură cu nucă și cremă Fanta – Prăjitură super delicioasă din foi de napolitană

Ingrediente pentru crema de nucă: 350 g zahăr, 4 gălbenușuri, 150 g unt, 250 g miez de nucă măcinat, 2 foi de napolitană, o fiolă esență de rom.

Ingrediente pentru crema Fanta: 2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr.

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim crema de nucă. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm 150 g de zahăr și amestecăm bine.

2. Într-un vas, caramelizăm 200 de grame de zahăr. Adăugăm miezul de nucă măcinat. Adăugăm untul, gălbenușurile bătute, esența de vanilie și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.

3. Pentru crema Fanta, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe plic, doar că în loc de lapte, folosim Fanta.

4. Pentru forma prăjitura, tapetăm o foaie de napolitană cu 2-3 linguri de cremă de nucă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie pe care o tapetăm cu cremă de Fanta. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

Poftă bună!

Loading...